Aramo Washing Station

Yirgacheffe - Anerkendt specialkaffe-region
Etiopien betragtes som kaffens vugge og er berømt for, at Arabica-kaffe voksede vildt i skovene i Kaffa-regionen.
Etiopiens kafferegion Yirgacheffe er en af de mest anerkendte områder for specialkaffe. De høje højder og den lange historie med kaffedyrkning i dette område gør Yirgacheffe til en unik produktionsregion med en distinkt smagsprofil. Kaffe herfra er kendt for sine blomstrede noter og citrusagtige syrlighed.
I dag har landet en typisk “smålandbrugs”-struktur, hvilket betyder, at et stort antal landmænd med typisk små produktionsudbytter samler deres kaffebær og bringer dem til centrale vaskestationer i stedet for at bearbejde kaffen med deres eget udstyr.


Vaskestationen Aramo
Denne kaffe kommer fra vaskestationen Aramo i Yirgacheffe-højlandet, som producerer ca. 20 % naturlig og 80 % vasket kaffe. Omkring 800 smålandmænd fra det omkringliggende område bringer deres afgrøder til Aramo-vaskestationen, hvor kaffebærrene sorteres og naturligt forarbejdes.
Efter at have plukket kun de mest modne bær, tørres de i ca. 15-20 dage i solen på de såkaldte “afrikanske tørreborde”. I dagtimerne vendes bærrene konstant for at sikre en jævn tørringsproces. Under tørringsprocessen opsuger bønnerne delvist frugtsukkeret fra pulpen, hvilket resulterer i den typiske frugtige og søde smag af denne kaffe. Når kaffebærrene har nået et fugtighedsindhold på ca. 13%, fjernes skallen, og kaffen gøres klar til forsendelse.
Køb kaffebønnerne i vores webshop!
Vi rister de grønne kaffebønner på eget risteri i Holbæk.
Kaffebønnerne ristes med miljøvenlig energi og efter “slow roast” metoden.
Du bestemmer selv hvilken ristningsgrad du ønsker.